Selvom det er muligt at lave de fleste ting i køkkenet uden en røremaskine, så er det ingen grund til dette. Med en røremaskine kan du spare meget tid på dine foretrukne opskrifter, formentlig helt op til 30-40%. Du vil også finde ud af hvor let og sjovt det er, at bruge en røremaskine, så måske bliver du også inspireret til at følge en masse nye opskrifter.

Medmindre du er et bagegeni når du laver ting i hånden, så vil en røremaskine helt sikkert kunne hjælpe dig med en bedre tekstur og konsistens på mange af de ting som du laver. En røremaskine er simpelthen en af de bedste køkkenmaskiner, som du kan have i dit køkken. For enhver som bager regelmæssigt, er røremaskiner maskine den type af køkkenmaskine, som du godt tror du kan leve uden, lige indtil du rent faktisk at prøven en selv. Når du først har brugt den en gang, så vil tanken om at gå tilbage til den manuelle tilgang virke meget fjern.

Det betyder groft sagt, at køberne af røremaskiner kan deles ind i to kategorier. Dem som skal købe en for første gang og er usikker på, hvad de præcis skal kigge efter – og – dem som skal erstatte en røremaskine som måske er af ældre dato eller som er gået i stykker. Uanset hvilken kategori du hører til, så bør denne artikel hjælpe dig på vej, da vi forsøger at fortælle dig hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge en model som passer til dig og dine behov.

Hvis du allerede er klar til at se på nogle konkrete modeller, så kan du se mange af de mest populære røremaskiner på siden her.

Forskellige typer af røremaskiner

Håndmixer

Hvis det vigtigste for dig er at købe en maskine som ikke er særlig dyr og samtidig ikke fylder særlig meget, så kan en håndmixer måske være noget for dig. Når de

t kommer til håndmixere så har du to forskellige valgmuligheder. Du kan vælge en elektrisk håndmixer og en manuel håndmixer, hvor du selv skal rotere blanderen. Med de manuelle bruger du et håndtag til selv at foretage blandingen, hvilket kan være meget hårdt. Med elektriske håndmixere skal du blot tænde for den, men også her kommer du ikke udenom også selv at skulle bruge en del kræfter.

Grunden til dette er typisk af dejen kan være meget tyk, hvilket håndmixeren ikke altid kan klare. På skalaen for hvor let en håndmixer vil gøre dit liv, så falder den i midten. Selvom de er hurtigere end hvisdu kun brugte dine hænder, så kræver det stadig en del kræfter at røre og arbejde med dejen.

Fordele:
– Håndmixere kan fås til en billiger epris
– De fylder ikke nær så meget i køkkenet
– Den er hurtig og let at rydde op
– Du kan bruge den til alle dine skåle
– Den er transportabel

Husk at håndmixeren involverer lidt manuelt arbejde. Normalt så er de heller ikke lige så hurtige eller grundige som almindelige røremaskiner.

Røremaskine

Normalt når man hører folk der taler om at de ikke kan leve uden deres køkkenmaskine, så er det oftest en røremaskine de taler om. Røremaskinen gør processen med at bage, eller det at blande ting, markant nemmere. De er især nyttige til enhver form for bagning, der involverer en tyk dej, såsom brød, pizzadej, eller opskrifter som kræver en svær blandingsopgave ligesom kødboller.

Røremaskiner købes typisk med en stor blandingsskål og flere forskellige typer er røreblade som hver er designet til hver deres fromål. Du skal f.eks. bruge en anden røredel på maskinen hvis du skal lave marengs, end hvis du skal lave et brød.

Fordi røremaskiner er stationære, så kan du sætte den til at blande noget, og så forlade det imens du arbejder på andre dele af opskriften. På de avancerede opskrifter hvor der er mange ting som laves klar, der er det næsten en umulig opgave, at komme i mål, medmindre man har en røremaskine som kan hjælpe en i mål.

En af de største ulemper ved en røremaskine er størrelsen og vægten. Hvis du ikke har plads til den på køkkenbordet hvor den kan stå fast, så bliver det hurtigt et træls opgave, hvis den skal hentes frem fra gemmerne hver gang du skal bruge den.

Fordele:
– Røremaskiner er meget kraftigere end små håndmixere
– Den kan blande ingredienser meget hurtigere og mere grundigt end dig selv
– Den er stationær hvilket betyder at du kan sætte den igang, og lave noget andet samme tid
– Normalt kommer røremaskiner med flere forskellige rørehoveder, så du kan bruge den til mange opskrifter
– Nogle røremaskiner giver dig mulighed for at lave pasta, ravioli, sovs og endda is.

Husk på at en normal røremaskine er forholdsvis dyr, og du skal i hvert fald op og betale et par tusinde for en som er i god kvalitet. Derudover så kræver en røremaskine at du har masser af plads i dit køkken, så den kan stå på sin plads fast. Derudover kan den sommetider synes svær at gøre rent, da blandingsskålen er meget stor og alt på den skal renses efter brug.